edusebes.ro

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Despre proiectul edusebes.ro

Votati
(0 voturi)
Scris de dl.  Publicat in: Articole

Proiectul EDUSEBES.RO, având denumirea completă PLATFORMĂ ONLINE PENTRU ACCES LA EDUCAȚIE ȘI COMUNICARE A DIFERITELOR CATEGORII SOCIALE DIN MUNICIPIUL SEBEȘ, a luat naștere ca urmare a necesităților crescânde de comunicare și documentare în mediul online sesizat de inițiatorul proiectului.

Scopul platformei este acela de a veni în sprijinul copiilor și tinerilor în special, punându-le la dispoziție materiale de documentare ce pot fi auxiliare pentru aprofundarea studiului în diverse domenii.

Un exemplu ar putea fi următorul: un profesor poate încărca materiale realizate personal, care să vină în sprijinul elevilor la clasă. În același timp materialele pot fi consultate atât de alți profesori ca și suport, dar și de alți elevi sau tineri și nu numai, dornici de documentare și informare. Materialele vor fi verificate înainte de încărcare, astfel încât să nu apară elemente negative.

Grupurile țintă la care se adresează proiectul sunt în special elevii și profesorii municipiului Sebeș, dar poate fi extins și la celelalte categorii sociale de locuitori ai municipiului. Astfel chiar și persoanele care abandonează școala pot avea acces la informație.

Obiectivele principale ale proiectului sunt următoarele:
a) Dezvoltarea formelor alternative de educaţie la nivelul copiilor şi tinerilor; O formă alternativă la educația standard este chiar mediul online, pe care se pune tot mai mult accentul
b) Creşterea calităţii procesului instructiv –educativ; Orice formă alternativă de instruire, și mai ales cea online duce cu siguranță la creșterea calității procesului instructiv-educativ
c) Optimizarea relaţiei şcoală-comunitate; Prin intermediul internetului, și datorită accesului oricărui membru al comunității la platformă, în cadrul căreia se pot stabili conexiuni de comunicare, se va ajunge astfel la o optimizare a relației dintre școală și comunitate. Acest lucru se mai poate realiza și prin intermediul catalogului online implementat la nivelul fiecărei unități școlare.
d) Formarea şi dezvoltarea profesională a cadrelor didactice; Datorită materialelor încărcate de colegii profesori, fiecare cadru didactic se poate documenta și dezvolta profesional.

 În concluzie, sunt provocați profesorii care au materiale electronice și vor să le facă publice, elevii cu referate care merită atenție si pot ajuta colegi, sau chiar cetățeni documentați în anumite domenii să trimită materiale ce pot fi postate pe platformă, în sprijinul dezvoltării semenilor noștrii. Adresa la care pot fi trimise materialele  este This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Pentru mai multe informații folosiți pagina de contact.

Primaria Sebes

Nu în ultimul rând vreau să aduc mulțumiri primarului municipiului Sebeș, dl. Alexandru Dăncilă, precum și consilierilor locali care au ales să sprijine acest proiect.

Cu stimă,
prof. Marius Muntean.

Citit de 80813 ori Ultima modificare la Joi, 23 Mai 2013 20:26
Marius Muntean

Administrator proiect edusebes.ro

Lasa un comentariu

Asigura-te ca ai introdus (*) informatiile cerute in locurile indicate. Codul HTML nu este permis.
Noutăţi

Puteţi fi la curent cu notăţile apărute:

Introduceți emailul în caseta de mai sus.